po-pá 7:00-15:00
Zdroj vitamínu C
Akútny útok, skrytý patogén, detox, dýchanie, koža, metabolizmus, imunita, onkológia, pohybový aparát, kĺby, srdce a cievy, prevencia, proti starnutiu, sexualita, plodnosť, pečeňový systém, obličkový systém, srdcový systém, pľúcny systém, úľava od bolesti, trávenie, urológia, únava
Doplnok stravy s Acerolou na doplnenie vitamínu C.
Malpighia glabra (acerola hladká) alebo tiež barbadoská čerešňa je ker, ktorý rastie v tropických častiach sveta a jeho plody sa podobajú našej čerešni. Acerola je jedným z najbohatších zdrojov vitamínu C, ktorého má až 50-krát viac ako pomaranče a citróny.
Okrem vitamínu C obsahuje mnoho ďalších látok, najmä vitamíny skupiny B a minerálne látky vrátane železa. Je tiež zdrojom antokyánov, ktoré chránia mozog a nervy pred poškodením. Bioflavonoidy vrátane rutínu posilňujú steny ciev a predlžujú účinok vitamínu C.
Vysoký obsah vitamínu C aceroly vhodne dopĺňa užívanie vitálnych húb, znižuje oxidačný stres a podporuje tvorbu kolagénu. Zlepšuje hojenie rán, pevnosť zubov a kostí, zrak a imunitu. Pomáha udržiavať zdravú pokožku a znižuje tvorbu vrások. Kyselina chlorogénová obsiahnutá v Acerole pomáha regulovať hladinu glukózy pri cukrovke a predchádzať chronickým zápalovým ochoreniam spôsobeným poškodením buniek voľnými radikálmi.
Zvýšený príjem vitamínu C je dôležitý v období respiračných ochorení a počas rekonvalescencie. Zlepšuje využitie železa, a tým podporuje krvotvorbu.
Upraviť podľa |
Čínsky |
Český |
Latinsky |
Acerola |
Malpighia glabra extr. |