Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Stravovanie vo vlhkom teple (Shi Re)

Stravovanie vo vlhkom teple ( Shi Re)

Popis obrázku

Vlhké teplo je kombináciou vlhkosti a tepla. Vlhkosť vo väčšine prípadov vzniká v dôsledku oslabenej funkcie sleziny, ktorá zle transformuje potraviny a vytvára patologickú vlhkosť. Vlhkosť môže vznikať konzumáciou "ohnivých" potravín (pikantných, horúcich, vyprážaných, mastných, alkoholu atď.) alebo vzniká z nadmerných alebo potlačených emócií a stresov. Keď sa tieto dve zložky spoja, vytvoria tzv. vlhké teplo, ktoré možno prirovnať k lepidlu, ktoré utesňuje tkanivá. Je to podobné konceptu chronického zápalu, ktorý používa západná medicína.


Dermatitída, ekzém, alergia, psoriáza, koncept, otrávený, mladý, indický, žena, škrabanie

Príznaky obrazu vlhkého tepla

Vlhké teplo v pečeni a žlčníku:

  • Pocity tlaku a pálenia v dolnej časti rebier
  • Žltý tukový povlak na koreni jazyka
  • Podráždenosť a podráždenosť
  • Horkosť v ústach
  • Vlhký zápal kože
  • Nevoľnosť
  • Začervenanie a opuch v oblasti genitálií a slabín
  • Zápal spojiviek
  • Zapáchajúce potenie
  • Žltačka
  • Prenos na močový mechúr a obličky

Napadnutie povrchu tela:

  • Tupý a ťažký pocit v hlave
  • Pocit horúceho tela bez prítomnosti potenia
  • Únava končatín až bolesť svalov
  • Oslabená imunita (Wei Qi)

Napadnutie kože a svalov:

  • Ekzémy a vyrážky so žltou tekutinou
  • Zapálené rany medzi prstami
  • Svrbenie (ak je prítomný vietor)

Napadnutie kĺbov:

  • Bolestivé pevné opuchy kĺbov
  • Mravčenie
  • Nedostatok krvi v pečeni
  • Vnútorný vietor z nekontrolovaných emócií
  • Ľahký vpád vonkajšieho vetra v dôsledku oslabenej imunity (Wei Qi)

Napadnutie sleziny a žalúdka:

  • Pocit tlaku v hrudníku a žalúdku
  • Lepkavý pocit v ústach
  • Pocit zlomeného, unaveného a ťažkého tela
  • kašovitá, zapáchajúca stolica
  • nevoľnosť
  • zapáchajúce potenie
  • Žltý moč
  • svrbenie alebo pálenie konečníka
  • Svrbivý, pálivý výtok

Zásady stravovania vo vlhkom teple

Zásady stravovania sa veľmi nelíšia od zásad stravovania zameraného na odstránenie horúčav a vysušenie vlhkosti. Pomer zložiek potravy je podobný, len s mierne nižším podielom sacharidov (20 - 30 %) a väčším zastúpením strukovín a sójových bielkovín namiesto živočíšnych. Vhodnosť surových potravín závisí od stupňa prítomnej vlhkosti. Treba experimentovať s rôznymi pomermi surových, varených a na sacharidy bohatých potravín.

Všeobecné zásady

  • Jedzte menej a uprednostňujte ľahké, jednoduché jedlá
  • Niektoré surové potraviny a šťavy môžu byť vhodné
  • dostatok mierne tepelne upravenej listovej zeleniny
  • Spôsob prípravy: rýchle varenie na panvici, dusenie, blanšírovanie, dlhé varenie

Brokolica, je, blanšírovaná, vo, vriacej, vode, v, A, nerezovej, oceli

Odporúčané potraviny

  • Všeobecne prospešné: pohánka, pšenica, jačmeň, fazuľa adzuki, zeler, mrkva, špenát, mangold, baklažán, čínska kapusta, paradajky, brokolica, hrášok, karfiol, špargľa, citróny, brusnice, žerucha, rukola, hlávkový šalát, reďkovky, daikon, strukoviny, klíčky fazule mungo a lucerny, tofu, tempeh, zelený a čierny čaj, voda
  • Na vlhké teplo v pečeni a žlčníku: fazuľa mungo, klíčky fazule mungo a lucerny, zeler, morské riasy, hlávkový šalát, tofu, listová zelenina, huby shiitake, mätový čaj, chryzantémový čaj, púpavový čaj
  • Na vlhký močový mechúr: fazuľa adzuki, fazuľa mungo, jačmenná voda, zeler, špargľa, zriedená citrónová šťava, brusnicová šťava, čučoriedky, melón, púpavový čaj, zelený čaj

Vyhýbajte sa

  • Alkoholu, mastným a vyprážaným jedlám, tučnému mäsu, vajciam, syrom, cukru, koncentrovaným sladidlám, čokoláde, rýchlemu občerstveniu, orechom a semienkam (najmä arašidom), chilli papričkám, škorici, zázvoru, čiernemu koreniu, cesnaku, horčici, chrenu, káve, octu, krevetám, nadmernému množstvu soli.

Klinické poznámky

  • Vyhnite sa diétam, ktoré podporujú vlhkosť a teplo.
  • Slezinu posilňujte vývarmi z mäsa, zeleniny a obilnín.
  • Uprednostňujte varenú stravu doplnenú o zeleninu pripravenú v pare alebo blanšírovanú.
  • Nebojte sa pridať mierne štipľavé korenie (surový zázvor, šafran, tymián, rozmarín), ktoré pomôže rozbiť vlhkosť.
  • Nezabudnite dostatočne piť, aby ste podporili funkciu močového mechúra.
  • Zeleninové šťavy (nechladené, zriedené vodou) sú dobré na hydratáciu tepla, ale nepreháňajte to, aby ste nepoškodili slezinu.

Recept

Slzovka (Hatomugi, Yi Yi Ren)

Slez je jednou z najdlhšie pestovaných obilnín na svete s detoxikačnými a močopudnými účinkami. Pomáha pri zvracaní, hnačke, poruchách trávenia, žltačke, dyzúrii, nádoroch, bolestiach svalov a kĺbov spôsobených vlhkosťou a vetrom, spomaľuje rast rakovinových buniek a odstraňuje hlieny.

Práca's,Tears,Grain,Seed,In,Shape,Of,Hot,Cup

Príprava lachrymácie:

  • Vrecúško slzovky vyprázdnite na suchú horúcu panvicu a pražte, kým neucítite vôňu.
  • Nechajte vychladnúť a prelejte do uzatvárateľnej nádoby.
  • Varte 2-krát denne alebo aspoň raz denne.
  • V 400 ml vody uvarte 2 polievkové lyžice slzovky so 4 plátkami surového zázvoru.
  • Po zovretí znížte teplotu na minimum a jemne varte 20 minút.
  • Vývar preceďte a vypite.
  • Slzy uložte na chladné miesto a pripravte si druhý vývar, ktorý varte 30 minút.


Použite vodu zo sĺz:

  • Slzy nevyhadzujte, môžete ich použiť ako zápražku do polievky alebo ako prílohu k rizotu.