po-pá 7:00-15:00
Kategória: trávenie, gynekológia, psychika, nervy, nespavosť, metabolizmus, detox, pečeňový systém, slezina.
Použitie receptu podľa tradičnej čínskej medicíny:
- dopĺňa a rozprúdi krv pečene
- zmierňuje stagnáciu pečene
- zmäkčuje a sťahuje pečeň
- odstraňuje toxíny a vlhké teplo
- posilňuje slezinu a celkovú čchi
Popis: Vhodný na liečbu pečene a sliznice pečene:
Moderná formula, ktorá funguje veľmi podobne ako slávny klasický Xiao Yao San, t. j. dopĺňa krv, čím zmäkčuje a spriechodňuje pečeň - uvoľňuje stagnáciu pečene. Tomu napomáha kurkuma a šáchor, ktoré sú v tomto recepte nahradené prorastom. Posilňuje slezinu a dopĺňa Qi. Tým sa harmonizuje vzájomná funkcia pečene a sleziny. Okrem toho zmes obsahuje byliny, ktoré čistia teplo a odstraňujú toxíny.
Vďaka svojej schopnosti regulovať a čistiť Pečeň je veľmi užitočná pri všetkých problémoch, ktoré sú podmienené emóciami alebo sa emóciami zhoršujú, ako aj pri liečbe nežiaducich "chemických" vplyvov z nášho prostredia. Silná a správne fungujúca Pečeň dokáže tiež lepšie detoxikovať a zbavovať telo škodlivých látok.
Indikácie:
- Detoxikácia pečene
- ďalšie použitie pozri (Jia Wei)Xiao Yao San
Moderné použitie:
- Detoxikácia pečene
- stav spôsobený chemickými vplyvmi prostredia a psychosomatickými vplyvmi
Jazyk:
- podľa obrázku
Pulz:
- podľa obrázku
- väčšinou Xian
- prípadne Shu
Kontraindikácie:
- nie sú známe
Poznámka:
Zmes sa neodporúča používať u veľmi oslabených ľudí v stave nedostatku, bez príznakov horúčavy.
Zloženie receptu:
Adaptácia |
Čínsky |
Český |
Latinský |
|
Dang Gui |
Čínska angelika, koreň |
Rad. angelicae sinensis |
Chao |
Bai Zhu |
Atractylus grandiflora, oddenok |
Rhiz. atractylodis |
Jiu |
Huang Qin |
Bajkalská ihličnatá rastlina, koreň |
Rad. scutellariae |
Sheng |
Bai Shao |
Mliečnik, koreň |
Rad. Paeoniae Alba |
|
Xiang Fu |
Hľuzovitý stínka |
Rhiz. cyperi |
|
Yu Jin |
Kurkuma, guľovitý oddenok |
Rhiz. curcumae |
Bei Sheng |
Wu Wei Zi |
Čínsky cícer, plod |
Fruct. schisandrae |
|
Gou Qi Zi |
Ríbezle čínske, plod |
Fruct. lycii |