Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Kačacie prsia so zemiakovými kroketami v hubovom prachu

Kačacie prsia so zemiakovými kroketami v hubovom prachu a ostružinovej omáčke

3. Kópia kačacích pŕs

Zloženie:

20 g maitake v prášku

4 kačacie prsia

450 g varených zemiakov

350 g hrubej múky

300 g čerstvých ostružín

80 g masla

20 g masla na opekanie ostružín

olej na vyprážanie

2 strúčiky cesnaku

30 g cukru

soľ

tymián

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky, uvaríme do mäkka a čiastočne scedíme. Necháme len trochu tekutiny, posypeme hrubou múkou, osolíme a spojíme cesto. Podľa potreby môžeme pridávať múku, kým sa cesto nelepí. Potom cesto nechajte krátko vychladnúť.

V hrnci zohrejte olej na približne 140 °C. Vytvarujte zemiakové krokety a smažte ich dozlatista. Ešte horúce obalíme v prášku z húb maitake.

Kačacie prsia osolíme a opatrne narežeme kožu na mriežku (mäso neprerezávame).

Prsia položte kožou nadol na studenú panvicu. Potom začnite pomaly opekať mäso na koži (tuk odoberte a použite pri ďalšom varení). Keď je koža zlatistá, pridajte maslo, strúčiky cesnaku, tymián a otočte prsia mäsom nadol. Opekáme 1 minútu.

Vložte do predhriatej rúry na 180 °C na 3 minúty kožou nahor. Mäso vyberte a nechajte približne 10 minút odpočívať. Mäso bude mať približne 54 °C (stredne prepečené).

Teraz pripravte čerstvú ostružinovú omáčku. Ostružiny podusíme na masle, kým sa úplne nerozvaria, a potom pridáme 30 g cukru. Nechajte cukor rozpustiť a potom rozmixujte. Omáčku preceďte cez jemné sitko a podávajte.

Podávajte na tanieri.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

zložitejšie 430 min.70 min