po-pá 7:00-15:00
Všetky produkty
60 g sušených húb Agaricus
450 g zemiakov
150 g hladkej múky
50 g vlašských orechov
250 g marhúľ
100 g cukru
20 ml bieleho vínneho octu
mäta
maslo
štipka soli
400 g kyslej smotany
30-50 g džemu podľa chuti
Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode do mäkka a nechajte vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno, zmiešame s múkou a soľou.
Na panvici orestujeme celé huby na masle, pridáme orechy, 50 g cukru a necháme ich skaramelizovať, potom pridáme biely vínny ocot.
Marhule rozpolíme a opečieme na panvici. Posypeme 50 g cukru a necháme skaramelizovať.
Zemiakové cesto rozdeľte na menšie kúsky a rozvaľkajte na placky, ktoré opečte na suchej panvici dozlatista a potrite rozpusteným maslom.
Na náplň si pripravíme kyslú smotanu s obľúbeným džemom (napríklad malinovým, ktorý sme použili my).
Podávame s karamelizovanými hubami, marhuľami a čerstvou mätou.
Náročnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas
jednoduché 430 min.40 min
po-pá 7:00-15:00