Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Lakte

Lakte

6. Loke kópie

Zloženie:

60 g sušených húb Agaricus

450 g zemiakov

150 g hladkej múky

50 g vlašských orechov

250 g marhúľ

100 g cukru

20 ml bieleho vínneho octu

mäta

maslo

štipka soli

400 g kyslej smotany

30-50 g džemu podľa chuti

Postup:

Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode do mäkka a nechajte vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno, zmiešame s múkou a soľou.

Na panvici orestujeme celé huby na masle, pridáme orechy, 50 g cukru a necháme ich skaramelizovať, potom pridáme biely vínny ocot.

Marhule rozpolíme a opečieme na panvici. Posypeme 50 g cukru a necháme skaramelizovať.

Zemiakové cesto rozdeľte na menšie kúsky a rozvaľkajte na placky, ktoré opečte na suchej panvici dozlatista a potrite rozpusteným maslom.

Na náplň si pripravíme kyslú smotanu s obľúbeným džemom (napríklad malinovým, ktorý sme použili my).

Podávame s karamelizovanými hubami, marhuľami a čerstvou mätou.

Náročnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

jednoduché 430 min.40 min