Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Polievka Miso

PolievkaMiso

1. Kópia polievky Miso

Zloženie:

1 l vývaru daši

115 g červenej miso pasty

80 g tofu

25 g morských rias wakame

1 jarná cibuľka

2 reďkovky

soľ

Na 1 l vývaru daši potrebujeme:

Potrebujeme: 1 plátok morskej riasy kombu

1 l vody

1 hrsť rybích vločiek bonito (katsobushi)

50 g sušených húb Shiitake

Postup:

Sušené huby Shiitake namočte na 30 minút do horúcej vody.

Potom vložte riasy kombu a nakrájané Shiitake do hrnca s vodou na 30 minút. Tesne pred bodom varu pridajte vločky bonito a nechajte lúhovať aspoň 10 minút. Vývar preceďte cez plátno. Huby Shiitake odložte, opláchnite a vráťte do vývaru.

Znovu zohrejte vývar dashi a tesne pod bodom varu pridajte miso pastu. Vývar už ďalej nevarte. Polievku opäť preceďte a dochuťte soľou.

Do misky vložte tofu nakrájané na kocky, morské riasy wakame, nakrájanú jarnú cibuľku a na tenké plátky nakrájanú reďkovku. Zalejte vývarom.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

ľahké 4 30 min 50 min