po-pá 7:00-15:00
Všetky produkty
1 l vývaru daši
115 g červenej miso pasty
80 g tofu
25 g morských rias wakame
1 jarná cibuľka
2 reďkovky
soľ
Potrebujeme: 1 plátok morskej riasy kombu
1 l vody
1 hrsť rybích vločiek bonito (katsobushi)
50 g sušených húb Shiitake
Sušené huby Shiitake namočte na 30 minút do horúcej vody.
Potom vložte riasy kombu a nakrájané Shiitake do hrnca s vodou na 30 minút. Tesne pred bodom varu pridajte vločky bonito a nechajte lúhovať aspoň 10 minút. Vývar preceďte cez plátno. Huby Shiitake odložte, opláchnite a vráťte do vývaru.
Znovu zohrejte vývar dashi a tesne pod bodom varu pridajte miso pastu. Vývar už ďalej nevarte. Polievku opäť preceďte a dochuťte soľou.
Do misky vložte tofu nakrájané na kocky, morské riasy wakame, nakrájanú jarnú cibuľku a na tenké plátky nakrájanú reďkovku. Zalejte vývarom.
Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas
ľahké 4 30 min 50 min
po-pá 7:00-15:00