Vyberte reč krajiny, do ktorej chcete tovar doručiť. Podľa toho prispôsobíme stránku, aby ste si mohli vybrať dopravu a zaplatiť za objednávku.

Ravioli plnené shiitake a bryndzou s omáčkou beurre blanc

Ravioli plnené shiitake a bryndzou s omáčkou beurre blanc

Kuchárska kniha MycoMedica

Zloženie:

30 g sušených húb Shiitake

100 g pancetty

2 strúčiky cesnaku

2 šalotky

125 g bryndze

70 ml smotany

300 g hrášku (čerstvého)

250 g masla

biele polosladké víno

vínny ocot

niekoľko kvapiek pažítkového oleja

korenie

soľ

Prísady na ravioly:

Potrebujeme: 400 g hladkej múky

4 vajcia

1 PL olivového oleja

soľ

Postup:

Sušené huby Shiitake namočte na 30 minút do horúcej vody.

Na sucho opečieme pancettu (uvoľní dostatok tuku). Na tuku osmažte huby nakrájané na menšie kúsky. Hrášok varte vo vriacej vode asi 1 až 2 minúty a ochlaďte ho v ľade.

Teraz pripravte cesto na ravioly. Kuchynskú linku poprášte múkou a urobte do nej jamku. Do jamky rozšľaháme vajce, pridáme štipku soli a lyžicu olivového oleja. Vypracujte cesto, aby bolo hladké a trochu lepkavé (môžete to urobiť aj v kuchynskom robote). Cesto rozdeľte na menšie kúsky, poprášte múkou a rozvaľkajte na tenké pláty, z ktorých vykrajujte kolieska (ak nemáte vykrajovačku, môžete použiť pohár).

Teraz si pripravte náplň. Bryndzu vyšľaháme s trochou smotany, pridáme soľ, korenie, vyprážané huby a túto náplň dáme do cukrárskeho vrecka so špičkou.

Plnku vytlačíme do stredu koliesok a okraje cesta zľahka potrieme vodou. Navrch položíme druhé cesto a okraje pritlačíme k sebe. Varte vo vriacej vode približne 3 až 4 minúty.

Nakoniec pripravte omáčku beurre blanc. Šalotku a cesnak orestujte na masle. Pridajte biele polosladké víno a vínny ocot. Priveďte do varu a potom preceďte. Precedenú tekutinu opäť zohrejte, stiahnite z ohňa a postupne zašľahajte studené maslo. Je dôležité, aby sa maslo nezrazilo. Nakoniec pridajte zvyšok smotany a vyšľahajte. Vytvorí sa krémová omáčka. Ak nie je dostatočne hustá, treba pridať viac masla. Do omáčky beurre blanc pridajte dusený hrášok a jemne zohrejte. Nevarte ju, inak sa zrazí!

Podávajte na tanieri. Najprv ravioly, potom ich prelejte omáčkou, posypte opečenou pancettou a pokvapkajte pažítkovým olejom.

Obtiažnosť Počet porciíČas prípravy Celkový čas

ťažšie 425 min60 min